'Emanuelson had twee andere Eredivisie-opties; keuze viel op FC Utrecht'

'Emanuelson had twee andere Eredivisie-opties; keuze viel op FC Utrecht'

11-07-2017 07:27
12

In de strijd om Urby Emanuelson heeft FC Utrecht concurrentie gehad. Volgens De Telegraaf waren ook AZ en Vitesse geïnteresseerd in de ex-Ajacied, die maandag een contract voor één seizoen tekende in Utrecht. 

De slagvaardigheid van Utrecht-trainer Erik ten Hag gaf de doorslag voor Emanuelson, die dolgraag naar Nederland terug wilde keren. "Emanuelson is breed inzetbaar, maar zijn voorkeur is duidelijk", zegt hij in de ochtendkrant. "Hij is een offensief ingestelde speler, die zich in de eerste plaats op de positie links op het middenveld zal richten."

"Op die positie is Andreas Ludwig vertrokken zodat we met Yassin Ayoub nog maar één linksbenige middenvelder over hadden. En iedereen kent zijn ambities", aldus Ten Hag. Ayoub staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van Burzaspor en Trabzonspor.

Emanuelson hoopt zijn carrière weer een duw in de juiste richting te kunnen geven bij Utrecht. "Wat mij aan FC Utrecht bevalt, is het project dat er ligt. Er ligt een goede basis om door te groeien. Vanuit mijn Ajax-periode kan ik me herinneren dat voor FC Utrecht het seizoen al geslaagd was als ze van Ajax hadden gewonnen. Dat is anders nu. Er worden ambitieuze doelen gesteld. Om te beginnen in de voorronde van de Europa League. Misschien kunnen we het nog beter doen dan vorig seizoen."