Keeperscarrousel in Eindhoven: 'Mijn doel is om eerste man te worden'

Keeperscarrousel in Eindhoven: 'Mijn doel is om eerste man te worden'

11-07-2017 07:36
7

Luuk Koopmans (23) hoopt komend seizoen te profiteren van alle mutaties onder de lat bij PSV. Na het vertrek van Remko Pasveer (Vitesse) en Hidde Jurjus (verhuurd aan Roda JC) is hij op dit moment tweede doelman achter Jeroen Zoet. 

"Eind vorig seizoen is mijn positie binnen het team al met mij besproken en toen is aangegeven dat er een kans is dat ik tweede keeper word. Mijn uiteindelijke doel is om eerste man te worden en ik ben nu voorlopig een plek opgeschoven. Eerst maar eens afwachten of het ook allemaal zo blijft. Ik wil de keeperstrainer en coach de komende weken overtuigen", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. 

Wedden

Meer odds

Vorig seizoen kwam Koopmans vooral in actie in de Jupiler League. "Over de wedstrijden bij Jong PSV was ik tevreden. Hoeveel ik daar komend seizoen ga spelen, is nog onduidelijk. Het worden belangrijke weken voor mij en de ploeg, omdat we er al snel moeten staan in de Europa League-voorronde", zegt hij.

"Zelf heb ik er veel aan gehad dat ik vorig jaar al regelmatig als derde keeper mee ben geweest naar wedstrijden. Je krijgt dan toch veel dingen mee uit de groep en rondom die duels, die je anders misschien zou missen." Het ED schrijft dat PSV mogelijk nog een ervaren doelman gaat aantrekken als vervanger van Pasveer en Jurjus.