Ten Hag beslist keepersstrijd: Hij krijgt in eerste instantie ook de voorkeur

Ten Hag beslist keepersstrijd: "Hij krijgt in eerste instantie ook de voorkeur"

11-07-2017 08:04
13

David Jensen staat komende donderdag tegen het Maltese Valletta onder de lat bij FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag kiest bewust voor de Deense goalie, daar waar hij ook een beroep kan doen op Nick Marsman. Jensen lijkt in ieder geval de komende periode echter de voorkeur te krijgen.

"Dat hebben we vooraf ook duidelijk gesteld", zegt Ten Hag tegen Voetbal International. "We hebben nu twee nummer eens. David heeft een streepje voor op dit moment, omdat hij vorig seizoen uitstekend gepresteerd heeft. Mede daardoor hadden wij een heel stabiele verdediging. De samenwerking met de verdediging is ook goed. Daarnaast heeft David zelf grote sprongen voorwaarts gemaakt. Hij krijgt in eerste instantie ook de voorkeur."

Ten Hag geeft aan dat zijn ploeg nog niet klaar is voor het nieuwe seizoen. "We hebben wel goede stappen gezet en aan de speelwijze kunnen werken. Ik ben tevreden waar we nu staan. Het team is zeker naar elkaar toe gegroeid. Die stappen hebben we zeker gemaakt. Maar 2,5 week voor aanvang van het seizoen is natuurlijk veel te kort. Oplossen? Dat kun je niet oplossen. Dat komt zoals het komt. Je kunt anticiperen door een aantal dingen voor te zijn, maar we moeten ook verder kijken."