Westermann over 'moeilijk' Ajax-seizoen: Hij gedraagt zich alsof hij 25 is

Westermann over 'moeilijk' Ajax-seizoen: "Hij gedraagt zich alsof hij 25 is"

11-07-2017 12:57
37

Heiko Westermann kijkt met gemengde gevoelens op zijn verblijf bij Ajax. In de zomer van 2016 tekende de Duitse verdediger voor twee seizoenen in Amsterdam. Onlangs werd zijn contract ontbonden. Komend jaar speelt Westermann voor Austria Wien. 

"Het was erg exciting bij Ajax. Maar het was aan de andere kant ook horrible", blikt de 33-jarige stopper terug met Ajax Showtime. "Ik heb in mijn loopbaan altijd gespeeld, iedere wedstrijd. Vanaf het begin bij Ajax speelde ik niet, ik denk dat ik in de eerste seizoenshelft vijf keer heb meegedaan. Dat was wel erg moeilijk voor mij. Alles is top aan Ajax, maar ik ben een voetballer en ik wil voetballen, dat kon niet."

Hij vindt het mooi dat de oma van Matthijs de Ligt hem een bedankje stuurde na zijn vertrek. "Ik was verrast en blij. Matthijs is voor zijn leeftijd de meest professionele speler die ik ooit ben tegengekomen. Hij is pas zeventien, maar gedraagt zich alsof hij 25 is."

"Het is een leuke jongen ook, Ajax mag blij met hem zijn. De Ligt is een speler die niet alleen wedstrijden voor je wint, maar ook echt titels. Hij is de speler die je helpt aan prijzen. Dat hij dit op zijn leeftijd laat zien, is echt ongelooflijk."