ADO Den Haag-spits in gesprek met Groenendijk: Weet niet hoe realistisch dat is

ADO Den Haag-spits in gesprek met Groenendijk: "Weet niet hoe realistisch dat is"

11-07-2017 16:17
13

Als het aan Dennis van der Heijden zelf ligt, is hij de nieuwe spits van ADO Den Haag. De twintigjarige aanvaller hoopt trainer Fons Groenendijk tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Het vertrek van Mike Havenaar naar Vissel Kobe kan helpen.

"De voorbereiding is voor mij de kans om mezelf te laten zien. Ik moet laten zien dat ik de nummer één spits ben en dat de club geen andere spits hoeft te halen", zegt Van der Heijden in gesprek met Omroep West. "Tuurlijk, er zal concurrentie bijkomen, maar ik moet gewoon laten zien dat ik het kan."

Hoe groot de kans is dat Groenendijk in Van der Heijden zijn nieuwe spits ziet, durft de afmaker niet te zeggen. "Ik weet niet hoe realistisch dat is. We hebben wel gesprekken, het is natuurlijk aan mij om het op het veld te laten zien. Mijn gevoel? Ik weet het niet, ik vind dat het goed gaat."

Afgelopen seizoen speelde Van der Heijden op huurbasis bij FC Volendam. Die huurperiode had voor- en nadelen. "Het is goed dat je andere mensen om je heen hebt. Die kijken anders naar je en bespreken andere dingen met je. Maar het is niet zo gegaan als ik had gewild. Ik had echt alles willen spelen, maar door blessures en het ontslag van de trainer (Robert Molenaar, red.) is het niet zo gegaan."