NEC hakt knoop door en presenteert verrassende naam als trainer: Heel logisch

NEC hakt knoop door en presenteert verrassende naam als trainer: "Heel logisch"

11-07-2017 16:36
10

Adri Bogers is dinsdagmiddag door NEC gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Twee weken geleden werd hij in Nijmegen aangesteld als assistent. De formatie uit Nijmegen is in korte tijd onder de indruk geraakt van de oefenmeester. 

Directeur Remco Oversier zei dat tijdens een persconferentie. "We zijn met vier kandidaten in gesprek geweest. Dan loop je ertegenaan dat sommigen nog vast lagen bij hun club, anderen kozen ergens anders voor. Toen zijn we intern gaan kijken en kwamen we er eigenlijk achter dat Adrie een geschikte keus was", tekende fansite ForzaNEC op uit zijn mond. 

"We hadden er ook voor kunnen kiezen om het profiel te wijzigen en iemand anders te gaan zoeken, maar Adrie voldoet aan het profiel dat we vooraf hebben opgesteld. Met de staf zoals die er staat, hebben we al veel kwaliteit in huis. Dan is het een logische keus om Adrie het dit seizoen te laten oppakken. Verrassend, maar eigenlijk ook heel logisch."

Bogers was eerder (interim-)trainer bij NAC Breda en Sparta. De afgelopen jaren was hij assistent bij Willem II. Patrick Pothuizen en Wilfried Brookhuis gaan Bogers (52) assisteren.