Team Raiola versus Team Mendes: welke superagent heeft het beste elftal?

Team Raiola versus Team Mendes: welke superagent heeft het beste elftal?

12-07-2017 10:00
25

De voetbalwereld kent veel zaakwaarnemers, maar slechts twee échte superagenten: Mino Raiola en Jorge Mendes. Beiden hebben grote spelers in hun stal en sluiten jaarlijks enorme deals. Maar wie kan met zijn cliënten het beste team opstellen?

Team Raiola
De in Italië geboren Haarlemmer heeft de meeste cliënten overgehouden uit het Italiaanse voetbal. De grootste blikvangers zijn toch wel Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Romelu Lukaku, die allen voor Manchester United spelen of in het geval van Zlatan daar een recent verleden hebben. Dat gegeven is opvallend, daar Manchester United-manager José Mourinho bij de grote rivaal van Raiola, Mendes, zit.

Raiola heeft ook veel spelers uit Nederland aan zich verbonden, maar heel grote namen zitten daar niet tussen. Gregory van der Wiel (Fenerbahçe), Kenny Tete (Lyon), Justin Kluivert (Ajax) en Ricardo Kishna (Lazio) zijn de meest opvallende spelers.

De stal van Raiola bekijkende is ook opmerkelijk dat hij vooral middenvelders en aanvallers van naam heeft en bijna geen verdedigers vertegenwoordigt. Derhalve is het ook lastig een fatsoenlijke defensie samen te stellen van de Raiola-spelers. Ignazio Abate (Milan) moet vanwege het stoppen van Maxwell voor de gelegenheid naar de linkerflank verhuizen en Rodrigo Ely (Milan) is geen pottenbreker.

Team Mendes
Mendes staat vooral bekend als de zaakwaarnemer van Cristiano Ronaldo en heeft bijna iedere Portugese sterspeler onder contract staan. Op het eerste oog lijkt Mendes in de diepte een veel betere stal te hebben dan Raiola. Spelers als André Gomes (FC Barcelona), André Silva (AC Milan), Ederson (Manchester City), Falcao (AS Monaco) en Goncalo Guedes (Paris Saint-Germain) vallen namelijk buiten de basiself.

Mendes heeft één Nederlander van naam onder contract staan: Anwar El Ghazi, die in januari Ajax verliet voor Lille. Een andere opvallende deal die Mendes deze transferperiode sloot was de transfer van toptalent Ruben Neves naar Championship-club Wolverhampton Wanderers, terweijl er veel grotere clubs achter hem aanzaten. De aanwezigheid van trainer Nuno Espirito Santo (oud-FC Porto) heeft de banden tussen Mendes en Wolves flink versterkt. James Rodriguez verruilde Real Madrid dinsdag nog voor Bayern München.