Nieuwe update Ajax over Nouri: 'voorzichtig optimisme' na eerste CT-scan

Nieuwe update Ajax over Nouri: 'voorzichtig optimisme' na eerste CT-scan

11-07-2017 19:39
83

Het gaat naar omstandigheden goed met Abdelhak Nouri. Ajax meldt dinsdagavond via de officiële kanalen dat er 'voorzichtig optimisme' is aangaande zijn herstel.

Zijn hart functioneert goed en is, zoals Ajax het omschrijft, onbeschadigd uit de strijd gekomen. Een eerste CT-scan, die meer duidelijkheid moet geven over het functioneren van de hersenen, heeft geen afwijkingen laten zien. Hetzelfde geldt voor andere neurologische onderzoeken.

Wedden

Meer odds

Ajax benadrukt dat dit niks zegt over zijn totale herstel. 'Het is de bedoeling van de artsen om Nouri het komende etmaal geleidelijk te laten ontwaken waarna de hersenfuncties verder en beter kunnen worden onderzocht', aldus de club. Nouri ligt nog steeds in het ziekenhuis in Innsbruck. Zijn toestand is stabiel en hij is buiten levensgevaar.

De familie van Nouri laat op de clubsite van Ajax weten de lieve berichten en steunbetuigingen enorm te waarderen. "Het is voor ons onmogelijk om op de ontelbare steunbetuigingen te reageren, die ons op verschillende manieren bereiken. Wij waarderen het enorm en wij halen daar heel veel kracht uit in deze hele moeilijke periode. Wij laten de communicatie over Abdelhak's toestand graag via Ajax lopen en vragen tot slot om jullie smeekgebeden."

Ajax verwacht woensdagavond opnieuw met een update te komen over de gezondheid van Nouri.