Veel interesse in PSV'er: 'Er spelen wel dingen, maar plaatje moet perfect zijn'

Veel interesse in PSV'er: 'Er spelen wel dingen, maar plaatje moet perfect zijn'

13-07-2017 14:30
10

Adam Maher weet nog niet waar hij aan toe is bij PSV. Na een jaar op huurbasis vlieguren te hebben gemaakt bij het Turkse Osmanlispor, wil de 23-jarige middenvelder van PSV die lijn doortrekken. Het liefst in Eindhoven, maar als trainer Phillip Cocu daar anders over denkt, wil Maher zijn geluk elders beproeven. Dat zegt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
BAGNES

Tijdens FC Sion – PSV (0-1) maakte je een goede indruk. Je lijkt nog vol voor je kansen te gaan bij PSV.
"Zeker. Als ik de kans krijg, wil ik alles wat ik in me heb laten zien. Bij AZ heb ik me op mijn manier laten zien, net zoals in Turkije en dat wil ik hier nu ook doen. Bij welke club ik ook speel: ik wil laten zien wat ik in huis heb. Vandaag (woensdag, red.) kreeg ik de kans, dus dan wil ik die grijpen."

Hoe schat jij je kansen op speeltijd in voor komend seizoen?
"Ik ben niet echt bezig met kansen of procenten. Wat ik wil is wedstrijden spelen. Ik ben nu ook op een leeftijd gekomen waarop ik móét spelen. Kijk, in het voetbal kan het snel gaan. Misschien speel ik hier komend seizoen, misschien ergens anders. Dat is afwachten."

Andrés Guardado vertrok en het is nog allerminst zeker dat Marco van Ginkel opnieuw naar PSV komt. Biedt dat perspectief voor jou?
"Dat biedt zeker perspectief. Ik weet hoe het bij PSV gaat, ik voel me goed. Ik blijf hard werken, dan zie ik vanzelf wel wat de opties zijn. Het is op dit moment het belangrijkst om hard te blijven werken bij PSV."

Hoe kijk je nu terug op je jaar in Turkije?
"Ik heb goed naar mezelf gekeken. Ik heb een jaar veel gespeeld en dat was het belangrijkst voor mij. Het jaar voordat ik naar Turkije ging heb ik bij PSV wel gespeeld, maar niet heel veel. Ik wilde afgelopen jaar fit blijven, dus ben ik naar Turkije gegaan."

Heb je na je terugkeer in Eindhoven met Cocu gesproken over je avontuur in Turkije?
"Ja, ik heb het met Cocu gehad over hoe het is gegaan bij Osmanlispor. Hij heeft mij gevolgd. PSV volgt sowieso altijd alle spelers die verhuurd worden. Wat ik al zei: ik heb daar veel gespeeld, daar ben ik blij mee. Nu probeer ik hier mijn best te doen, voor deze club. Ik heb het goed naar mijn zin hier.

Ik heb niet gezegd dat ik weg wil, ik heb gezegd dat ik wil spelen. Vorig jaar waren mijn kansen op speeltijd gering, daarom ben ik naar Turkije gegaan. Dit jaar zijn er meer kansen voor mij. De kans is zeker aanwezig dat ik dit jaar veel ga spelen. Er zijn dus verschillende opties voor mij."

Tekst gaat verder onder foto

Heb je het met de trainer ook al gehad over je kansen op speelminuten in het nieuwe seizoen?
"Ik heb de trainer nog niet gesproken over mijn kansen voor dit seizoen. Dat komt deze week nog. Iedere speler heeft tijdens het trainingskamp een gesprek met de trainer. Het kan zomaar zijn dat ik basisspeler ben komend seizoen, maar het zou ook kunnen dat ik vertrek. Zo werkt de voetballerij."

Is er nu al interesse voor jou van andere clubs?
"Er spelen wel dingen, maar ik wacht op de juiste aanbieding. Het moet kloppen. Je gaat een langdurig contract tekenen, dus het plaatje moet perfect zijn. Ik moet nu niet weg willen om het weggaan. Zo sta ik er ook niet in. Bovendien: ik train, ik speel wedstrijden. Het voelt gewoon goed hier."

Is een contractverlenging en vervolgens een nieuwe verhuurperiode een optie?
"Dan moet je bij Marcel Brands zijn. Ik heb nog een contract voor een jaar. Verhuren en verlengen is een mogelijkheid. Daar moeten we nog naar kijken."

Mocht het tot een vertrek komen, waar gaat jouw voorkeur dan naar uit?
"Áls ik wegga, dan wil ik naar een topcompetitie. Als die club ook nog Europa League of Champions League speelt, is dat top. Maar uiteindelijk gaat het mij om het spelen in een topcompetitie."

Sigi Lens, zaakwaarnemer van Maher, bevestigt tegenover VoetbalPrimeur dat een aantal clubs geïnteresseerd is in de middenvelder van PSV. "Ik kan nog niet zeggen om welke clubs het gaat. We zitten nu in de fase dat het concreet moet worden. We zijn er druk mee bezig", aldus Lens, die positief is over de getoonde interesse. "Het zijn clubs uit interessante competities."