'Coachende' Vitesse-speler legt lat hoog: 'Dan kan ik belangrijke acties maken'

'Coachende' Vitesse-speler legt lat hoog: 'Dan kan ik belangrijke acties maken'

14-07-2017 08:28
2

Navarone Foor wil dit seizoen boven zichzelf uitstijgen bij Vitesse. De middenvelder van de Arnhemmers wil 'belangrijk zijn' voor de club, die door de bekerwinst van afgelopen seizoen in de Europa League mag opdraven.

"De lat moet hoog liggen voor mij. Natuurlijk zijn doelpunten daarin belangrijk. Vorig seizoen wilde ik er acht maken, ik kwam uiteindelijk tot zes. Dat kon beter", aldus Foor in de Gelderlander. "Ik begin ook steeds meer te coachen. En als ik plezier heb in het voetbal, kan ik ook belangrijke acties maken en assists leveren."

Op 5 augustus speelt Vitesse voor de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Vervolgens begint het Europese avontuur van de Arnhemmers, die door het winnen van de KNVB Beker al zijn gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. "Dit is een jongensdroom voor mij. Gewoon Europa in, hè. Ik keek dat altijd op televisie en nu mag ik er zelf gaan spelen."

De drie tegenstanders worden 25 augustus bekend gemaakt. "Er zitten mooie grote clubs in de koker. Op papier wordt het lastig, maar wij hebben vertrouwen."