PEC denkt aan transfer steunpilaar: 'Daarmee geven we de selectie echt een boost'

PEC denkt aan transfer steunpilaar: 'Daarmee geven we de selectie echt een boost'

15-07-2017 07:12
18

PEC Zwolle is nog niet klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Gerard Nijkamp van de Overijsselse club speurt nog naar een linker centrale verdediger, een linksback en aanvallende versterking voor de flanken, vertelt hij aan De Stentor.

Om die laatste wens te realiseren, moet Zwolle wel eerst onderdak vinden voor Thanasis Karagounis. Clubs informeerden al naar de Griek, die veelvuldig werd geplaagd door blessureleed, maar zijn vooralsnog niet concreet.

Wedden

Meer odds

Nijkamp kijkt bij aankopen goed naar de achtergrond van de speler. Diederik Boer en Erik Bakker zijn kinderen van de club, Younes Namli en Dico Koppers hebben Eredivisie-ervaring en Piotr Parzyszek speelt ook al jaren in Nederland. "Vorig seizoen hadden we wat meer tegenwind dan de jaren ervoor en liepen de huurspelers uit de pas. De jongens die deze zomer nieuw zijn, hoeven niet meer helemaal op nul te beginnen."

PEC moet nog rekening houden met een vertrek van Ryan Thomas, die een contract tot medio 2018 heeft. "Als Ryan de volgende stap kan maken, en de geïnteresseerde club heeft er de juiste transfersom voor over, dan moeten we hem laten gaan. Met het geld dat daarmee vrijkomt halen we niet één vervanger, maar kunnen we de spelersgroep op twee of misschien zelfs drie plekken versterken. Daarmee geven we de selectie echt een boost."