Vitessenaar kon naar PSV: 'Leek me geweldig, maar hij zei 'dat gaan we niet doen''

Vitessenaar kon naar PSV: 'Leek me geweldig, maar hij zei 'dat gaan we niet doen''

15-07-2017 10:56
16

Bryan Linssen ziet Vitesse weer als een stap vooruit ten opzichte van FC Groningen. De 26-jarige linksbuiten geeft aan dat zijn broer Edwin een belangrijke rol speelt in zijn carrière.

"Vitesse is voor mij weer een stap vooruit. In potentie een top 5-ploeg, Groningen is meer top 10. We kunnen de Johan Cruijff Schaal winnen en spelen in de Europa League", steekt Linssen van wal in de Gelderlander. De vleugelspeler dankt zijn broer Edwin, die hij na het vroege overlijden van hun vader steeds meer als een vaderfiguur zag. "Hij is een hele verstandige jongen. Toen ik in de jeugd van Fortuna speelde, kreeg ik de kans om naar PSV te gaan. Dat leek me geweldig, maar Edwin zei: 'dat gaan we mooi niet doen'."

Linssen stelt dat zijn broer ook enorm kritisch is. Toen hij afgelopen seizoen een domme rode kaart pakte tegen Roda JC, stuurde Edwin hem als eerste een berichtje. "Daar stonden wel een aantal scheldwoorden in, ja. Hij is bikkelhard. Ik heb af en toe een schop onder mijn reet nodig. Dat maakt me bewust van wat ik doe."

Linssen verheugt zich op het Europese avontuur met Vitesse. Hij neemt de ervaring die hij met Groningen opdeed in de Europa League mee. "In een poule met Olympique Marseille, SC Braga en Slovan Liberec dachten we tien punten te kunnen halen. Het werden er twee. We kregen enorm de deksel op de neus. Ik heb met eigen ogen gezien wat de echte mannen- wereld is. Het interesseert die ploegen niet hoe ze spelen, als ze maar resultaat halen. Het leken wel schoolreisjes voor ons. Dat laat ik me niet nog eens gebeuren."