Van Bronckhorst: 'Dat zie ik aan de manier waarop de jongens zijn teruggekomen'

Van Bronckhorst: 'Dat zie ik aan de manier waarop de jongens zijn teruggekomen'

16-07-2017 10:02
19

Giovanni van Bronckhorst is tevreden over het niveau van zijn spelers na de 10-1 oefenzege op Putten. Volgens de Feyenoord-trainer is het vertrouwen toegenomen na het kampioenschap.

"Je weet dat je veel op de helft van de tegenstander speelt", zegt Van Bronckhorst op de clubsite. "Dan is het belangrijk om op het goede moment diep te gaan en een goede wisselwerking te hebben met de buitenspelers. Dat hebben we goed gedaan."

De kampioen zette dubbele cijfers op het scorebord, mede dankzij vier goals van Michiel Kramer. Ook nieuwelingen Kevin Diks en Jean-Paul Boëtius scoorden. Van Bronckhorst merkt dat het vertrouwen is gegroeid. "Dat zie ik aan de manier waarop de jongens zijn teruggekomen na de vakantie, hoe ze trainen en hoe ze op het veld staan. Bovendien passen de nieuwe jongens zich goed aan."

De spelers van Feyenoord kwamen in Putten het veld op in een shirt met daarop een steunbetuiging aan Abdelhak Nouri. Na 34 minuten werd de wedstrijd stilgelegd om te applaudisseren voor de middenvelder van Ajax. "We wilden namens Feyenoord samen met Putten een signaal geven aan Nouri, aan zijn familie en aan Ajax om te laten merken dat ze er niet alleen voor staan."

De selectie van Feyenoord reist nu af naar het Oostenrijkse Schruns voor een trainingskamp. Op 22 juli spelen de Rotterdammers een oefenwedstrijd tegen SC Freiburg.