Heerenveen countert: 'Daarom namen wij Larsson niet op in de wedstrijdselectie'

Heerenveen countert: 'Daarom namen wij Larsson niet op in de wedstrijdselectie'

17-07-2017 08:13
8

De afwezigheid van Sam Larsson op het trainingskamp had volgens Gerry Hamstra niets te maken met een aanstaande transfer. De Zweedse vleugelspeler van sc Heerenveen werd ziek, maar volgens de technisch manager was dat geen excuus om een overgang naar een andere club af te ronden.

"Sam zou aanvankelijk vorige week donderdag aansluiten", zegt Hamstra in de Leeuwarder Courant. "Dat werd zaterdag, omdat hij nog een paar privé-dingen moest regelen. Vervolgens werd hij ziek. Sam had dus een trainingsachterstand op de rest van de groep. Hij stond in Hoenderloo maar een paar keer op het veld en werkte een individueel programma af. Daarom namen wij hem niet op in de wedstrijdselectie."

Larsson werd de afgelopen week in verband gebracht met een transfer naar het Spaanse Celta de Vigo. Opvallend is dat de aanvaller volgens de Leeuwarder Courant als enige speler nog geen rugnummer heeft.

Ook trainer Jurgen Streppel neemt het voor Larsson op. "Volgens mij mag je gewoon een dag ziek zijn. Sam heeft zich netjes afgemeld en had de afgelopen week een prima arbeidsethiek. Daar kan ik niks over zeggen. Voorlopig is hij gewoon een speler van Heerenveen en zolang Sam dat is, behandelen wij hem hetzelfde als iedereen."