Update: 'Definitief: Newcastle ziet af van Krul en geeft 'groen' voor transfer'

Update: 'Definitief: Newcastle ziet af van Krul en geeft 'groen' voor transfer'

25-07-2017 20:50
34

Voor Tim Krul is het einde verhaal bij Newcastle United. De Premier League-club gaat zonder de Nederlandse doelman (29) op trainingskamp in Ierland.

Dat blijkt uit de 27-koppige selectie die Newcastle wereldkundig heeft gemaakt. Die telt drie doelmannen: Karl Darlow, Rob Elliot en Freddie Woodman. Voor Krul is er geen plek. Hij blijft achter in Newcastle en mag hoogstwaarschijnlijk uitkijken naar een nieuwe club.

Krul keepte het afgelopen jaar op huurbasis bij Ajax en AZ, nadat een knieblessure hem bijna een jaar aan de kant hield. Hij maakte afgelopen weekend al geen deel uit van de Newcastle-selectie, die het in een vriendschappelijke wedstrijd opnam tegen Heart of Midlothian (2-1 zege).

Krul mag voorlopig wel blijven meetrainen bij Newcastle. Het is onduidelijk of de Oranje-international kan rekenen op belangstelling van andere clubs. Het Franse Montpellier lijkt zijn interesse niet door te hebben gedrukt.

Update 25/7 20:50: Tim Krul mag definitief op zoek naar een andere club. De keeper van Newcastle United heeft dat van de clubleiding te horen gekregen, meldt The Chronicle Live dinsdagavond. De doelman, die nog een contract heeft tot medio 2018 bij de club, is niet de enige die dit bericht te horen kreeg bij Newcastle. Ploeggenoten Henri Saivet en Achraf Lazaar mogen ook vertrekken bij de Premier League-club.