Tapia, Larsson, Armenteros en Arias

Eredivisie-exodus nog lang niet klaar: Dijks, Tapia en anderen die gaan verkassen

Eredivisie-exodus nog lang niet klaar: Dijks, Tapia en anderen die gaan verkassen

18-07-2017 11:30
22

De internationale transfermarkt blijft tot 1 september open en dus is de kans erg groot dat er na – onder meer - Héctor Moreno, Rick Karsdorp, Sébastien Haller en Davy Klaassen nog diverse bekende namen zullen vertrekken uit de Eredivisie. Tal van spelers wachten of hopen op een mooie deal. VoetbalPrimeur zet tien namen in de etalage.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Samba Sam wilde maandag niet op de teamfoto van zijn club Heerenveen verschijnen. Duidelijk verhaal dus: de Zweedse buitenspeler heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Feyenoord wordt gelinkt aan Larsson, maar voor Nederlandse clubs lijkt Larsson (24) te duur. Heerenveen vraagt  zeven à acht miljoen euro. 

Prijs: 8 miljoen euro          Geschikt voor: Subtoppers uit Italië en Duitsland

Santiago Arias (PSV)
Moreno en Guardado vonden al een mooie club, nu Arias nog. De Colombiaans international is na vier jaar PSV toe aan een nieuwe uitdaging. In mei en juni werd de rechtsback gelinkt aan Swansea City, Tottenham Hotspur en Liverpool. Inmiddels is het opvallend rustig geworden rond Arias. Stilte voor de storm? 

Prijs: 7 miljoen euro         Geschikt voor: Een middenmoter uit de Premier League of Serie A

Milot Rashica (Vitesse)
De clubkas van Vitesse zit aardig vol na de verkoop van Ricky van Wolfswinkel en Marvelous Nakamba. Udinese kreeg daarom nul op het rekest toen het onlangs een miljoenenbod uitbracht op Rashica. De vleugelaanvaller heeft een prima seizoen achter de rug en staat nu in de belangstelling van ploegen uit heel Europa. Zijn contract loopt nog drie jaar door en dus is Vitesse spekkoper. 

Prijs: 7 miljoen euro          Geschikt voor: Een mooie club in Rusland, Italië of Frankrijk

Renato Tapia (Feyenoord)
Ruim twee miljoen euro betaalde Feyenoord anderhalf jaar geleden voor Tapia. De Peruviaan is niet bepaald uit de verf gekomen in De Kuip. Tijdens het kampioensjaar deed Giovanni van Bronckhorst amper een beroep op de middenvelder. Feyenoord zal waarschijnlijk blij zijn wanneer het in ieder geval geen verlies maakt op Tapia. 

Prijs: 2,5 miljoen euro       Geschikt voor: Een laagvlieger uit Duitsland of Spanje

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Na opnieuw een uitstekend seizoen in Utrecht lijkt het voor Ayoub (23) tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Diverse subtoppers uit Turkije zouden belangstelling hebben voor de international van Marokko. FC Utrecht is er bij gebaat om Ayoub te verkopen: zijn contract loopt in 2018 af. 

Prijs: 1 miljoen euro          Geschikt voor: Een subtopper uit Turkije

Samuel Armenteros (Heracles Almelo)
Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma erkende maandag dat Armenteros graag wil verkassen. De formatie uit Almelo gaat normaal gesproken verstandig om met geld, dus men zal begrijpen dat een verkoop van de topscorer van afgelopen seizoen eigenlijk een must is. Net als Ayoub kan ook Armenteros over een jaar namelijk gratis de deur uitwandelen. 

Prijs: 2 miljoen euro          Geschikt voor: Een grote club uit Turkije of Griekenland

Muamer Tankovic (AZ)
Een groot succes is het niet geworden, de samenwerking tussen AZ en Tankovic. In 2014 namen de Alkmaarders hem transfervrij over van Fulham. Nu, drie jaar later, zal AZ blij zijn met een schappelijke transfersom. Tankovic (22), die in 2014 één keer voor de nationale ploeg speelde, zat de afgelopen twee seizoenen vooral op de bank. Zijn verbintenis loopt af in 2019. 

Prijs: 500.000 euro            Geschikt voor: Een topclub uit Zweden

Mitchell Dijks (Ajax)
Dijks vertelde al een paar keer dat hij zijn carrière graag wil voortzetten in Engeland. Afgelopen halfjaar verhuurde Ajax hem aan Norwich City en nu is het de bedoeling dat de linksback verkocht wordt. Birmingham City was bereid om drie miljoen euro op te hoesten voor Dijks, maar zelf kwam de verdediger er niet uit met die club. Blijkbaar heeft hij meer ijzers in het vuur.  

Prijs: 3 miljoen euro         Geschikt voor: Een topclub in het Championship

Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Wat voor onder meer Ayoub en Armenteros geldt, is ook het geval bij Thomas. De international van Nieuw-Zeeland ligt nog één jaar vast bij PEC. Grote kans dus dat de club ergens in de komende 44 dagen  - zolang is de transfermarkt nog open - besluit om mee te werken aan een verkoop. Thomas (22) wil graag hogerop en de Zwollenaren kunnen nu nog een mooi bedrag incasseren. 

Prijs: 1 miljoen euro          Geschikt voor: Een topclub uit het Championship

Adam Maher (PSV)
PSV en Maher willen dolgraag van elkaar af. Donderdag liet de spelmaker aan VoetbalPrimeur weten dat er 'dingen spelen'. Nu is het afwachten welke ploeg toehapt. PSV-trainer Phillip Cocu houdt geen rekening met Maher in zijn plannen voor het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren móeten de oud-speler van AZ deze zomer verkopen, want over twaalf maanden wandelt-ie voor niets de voordeur uit. 

Prijs: 2 miljoen euro          Geschikt voor: Een middenmoter uit Turkije of Griekenland