'Opmerkelijke wending in zaak tegen Roda-investeerder: bewijsmateriaal vervalst'

'Opmerkelijke wending in zaak tegen Roda-investeerder: bewijsmateriaal vervalst'

19-07-2017 07:38
12

Een flinke meevaller voor Aleksei Korotaev. Onderzoek door het forensisch lab van justitie wees uit dat de beschuldigingen tegen de investeerder van Roda JC zijn gebaseerd op vervalst bewijsmateriaal.

Dat liet zijn advocaat dinsdag weten in de rechtbank in Dubai, meldt de Limburger. De 31-jarige Korotaev werd in februari veroordeeld tot drie jaar cel wegens het tekenen van een ongedekte cheque voor een bedrag van 17,7 miljoen euro. De zakenman probeert momenteel tijdens het hoger beroep aan te tonen dat hij erin is geluisd door investeringsbedrijf Helin International FZE.

De kans lijkt groot dat de Russiche Zwitser op borgtocht vrijkomt door de nieuwe ontwikkelingen, al wil de rechtbank eerst officiële stukken bestuderen die de verdediging moet overhandigen. Daarbij gaat het onder meer om een afschrift van de aangifte die Korotaev op zijn beurt heeft gedaan tegen Helin, dat zich schuldig zou hebben gemaakt aan zwendel, bedrog en verduistering.

Volgens het kamp-Korotaev heeft Helin eerst met valse handtekeningen de bankrekening geplunderd waarop de 17 miljoen geparkeerd stond. Daardoor was er geen dekking voor de cheque. Helin noemt dat een 'leugenachtige truc' om tot een schikking te komen.

Roda presenteerde Korotaev begin februari als nieuwe clubeigenaar. In Kerkrade houdt nog maar een enkeling rekening met het scenario dat de zakenman alsnog eigenaar wordt. In de begroting is geen rekening gehouden met miljoenen uit Dubai.