Concurrentiestrijd Feyenoord: 'Jones een goeie gozer en ik ben een normale jongen'

Concurrentiestrijd Feyenoord: 'Jones een goeie gozer en ik ben een normale jongen'

19-07-2017 08:08
16

Kenneth Vermeer heeft bij Feyenoord voor het eerst te maken met een concurrentiestrijd. De 31-jarige doelman zag hoe Brad Jones vorig seizoen uitgroeide tot steunpilaar, terwijl hij revalideerde van een achillespeesblessure.

De beide keepers beginnen dit seizoen weer op nul bij de landskampioen. "Voor mij is de situatie toch niet anders", reageert Vermeer tegen Voetbal International. "Je moet altijd zelf presteren, daar komt het op aan. Mensen zeiden steeds wel dat ik zeker was van mijn plek, maar wat nou als ik niet had gepresteerd? Ik denk dat je nooit zeker kunt zijn, je moet het altijd laten zien. Als je dat niet doet, kun je er zo maar uitgaan."

Vermeer en Jones bedienen zich niet van psychologische spelletjes in de onderlinge strijd. "Het is een gezonde strijd, zonder dat we daar nou allebei mee bezig zijn. We zijn gewoon bezig elkaar goed scherp te houden. Ik lig er in ieder geval geen seconde wakker van. We gaan respectvol met elkaar om. Jones is een goeie gozer en ik ben een normale jongen. We proberen gewoon het beste uit elkaar te halen."