Van Zweden over 'succesfans' Ajax: Dat soort gasten kunnen me gestolen worden

Van Zweden over 'succesfans' Ajax: "Dat soort gasten kunnen me gestolen worden"

19-07-2017 09:19
120

John van Zweden heeft meer met de fans van Feyenoord dan met die van Ajax. De diehard ADO Den Haag-supporter en voormalig mede-eigenaar van Swansea City noemt Ajax soms 'die ene club boven Schiphol', vooral door de aanhang.

"Ik heb helemaal geen hekel aan Ajax, maar daarom hoef ik er toch niet van te houden? Ik heb ook niks tegen Amsterdam of zo. Maar Ajax is wel een club die nu eenmaal een hoop successupporters aantrekt, en dat soort gasten kunnen me gestolen worden", zegt Van Zweden in een interview met Nieuwe Revu. "Geef mij dan maar Feyenoord."

"Dat is net als ADO een echte volksclub met hondstrouwe supporters in goede en slechte tijden. Met 10-0 verliezen van PSV, en de week daarop is De Kuip vol en staan ze als één man achter hun club. Voor zo’n club kan ik alleen maar enorm veel respect hebben."

In zijn jonge, wilde dagen raakte Van Zweden twee keer slaags met Ajax-fans. "Ik was een ratje, maar beslist geen hooligan. Ik heb twee keer vastgezeten wegens knokken, toevallig beide keren tegen Ajax-supporters. Maar ik heb toen nooit iets vernield. Van de drugs ben ik altijd af gebleven. Ik ben ook nooit met drank op naar het stadion gegaan. Dat zweer ik je met de hand op mijn hart. Ik zal het je nog sterker vertellen: in mijn hele leven heb ik nog nooit een sigaret aangeraakt. Pas de laatste jaren ben ik een biertje gaan waarderen."