'Wat Sam nu doet is beetje akelig, maar je moet nergens meer van versteld staan'

'Wat Sam nu doet is beetje akelig, maar je moet nergens meer van versteld staan'

19-07-2017 09:48
9

Sam Larsson is het middelpunt van een kritiekstorm na zijn weigering om voor de teamfoto van sc Heerenveen te poseren. Oud-trainer Dwight Lodeweges weet dat de Zweed eerder al probeerde om de Friese club te verlaten.

"Dit is niet de eerste keer dat Sam probeert weg te komen, we lezen al jaren niks anders", zegt Lodeweges, in 2014 en 2015 ruim een jaar werkzaam bij Heerenveen, in gesprek met Voetbal International. "Maar ik geloof niet dat hij de club een hak wil zetten. In de kern is hij een heel goeie jongen. Stilletjes, geen gangmaker, goedlachs, maar ook heel gevoelig. Voor zijn omgeving, voor sfeer."

"Je ziet het aan zijn spel: soms een 8, te vaak nog een 4", vervolgt Lodeweges over de aanvaller die onder meer door Celta de Vigo wordt begeerd. "In het leven en in het voetbal zit het niet altijd mee, daar moet hij beter mee om leren gaan. Wat Sam nu doet is een beetje akelig, maar in het voetbal moet je nergens meer van versteld staan. En als hij straks verkocht is, staan mensen nog twee minuten te huilen in een hoekje en is iedereen twee weken later allang vergeten wat er gebeurd is."