Update: Juventus betaalt 12 miljoen in drie jaar en heeft nieuwe rechtsback binnen

Update: Juventus betaalt 12 miljoen in drie jaar en heeft nieuwe rechtsback binnen

20-07-2017 12:18
12

Juventus heeft Mattia De Sciglio weggeplukt bij AC Milan. Een paar dagen eerder deden de Rossoneri het omgekeerde met Leonardo Bonucci.

De centrale verdediger van Juve verbaasde vriend en vijand door voor Milan te kiezen. Het transferbedrag van veertig miljoen euro werd in Italië als een schijntje gezien. Juventus slaat nu, zij het op iets kleinere schaal, terug met het halen van rechtsback De Sciglio.

De verdediger had in San Siro nog een contract tot medio 2018, maar gaf onlangs aan niet open te staan voor contractverlenging. Juventus speelde daar handig op in en opende direct de onderhandelingen. Massimiliano Allegri, trainer van de Oude Dame, werkte bij Milan al samen met De Sciglio en gunde hem daar zijn debuut.

De 24-jarige De Sciglio maakte sinds het seizoen 2011/2012 deel uit van de A-selectie. Sindsdien speelde hij 110 competitiewedstrijden voor Milan.

Update 20/7 12.18: Juventus heeft zich donderdagmiddag officieel versterkt met Matteo De Sciglio. De vleugelverdediger zette zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2022. Juventus betaalt AC Milan twaalf miljoen voor de international, verspreid over drie jaar.