'Ik ben nog niet zo goed en fit als ik wil zijn, maar we hebben nog vier weken'

'Ik ben nog niet zo goed en fit als ik wil zijn, maar we hebben nog vier weken'

19-07-2017 16:34
3

Joost van Aken kan na een langdurige enkelblessure weer vooruitkijken. De verdediger is blij dat hij de voorbereiding kan meemaken met sc Heerenveen, zodat hij fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

"We zijn nu drie weken onderweg. De eerste week was het nog een beetje wennen, ook in het gevoel met de enkel. Nu na drie weken is het weer helemaal goed gelukkig", vertelt Van Aken in gesprek met FOX Sports. De verdediger moest geoperereerd worden aan zijn enkel. "De ingreep was niet zo spectaculair dat ik me daar zorgen over moest maken. De orthopeed kon mij wel een goede garantie geven dat het een geslaagde operatie zou worden, dus daar vertrouwde ik ook op."

Wedden

Meer odds

Van Aken was vorig seizoen afwezig tijdens de voorbereiding. "Ik weet dat het gewoon een tijd kan duren voordat je dan echt weer op het niveau zit van de groep. Dat wilde ik deze keer niet, dus vandaar dat we het op deze manier hebben gedaan. Ik ben nog niet zo goed en fit als ik wil zijn, maar we hebben nog vier weken voorbereiding. Dan ben ik volledig honderd procent."