Klaassen over Nouri: 'Had geen zin om te spelen, kon nergens anders aan denken'

Klaassen over Nouri: 'Had geen zin om te spelen, kon nergens anders aan denken'

19-07-2017 21:09
32

Davy Klaassen was diep geschokt toen hij het nieuws over Abdelhak Nouri hoorde. De ex-aanvoerder van Ajax was thuis bij doelman Maarten Stekelenburg toen de jonge Ajacied instortte.

"Maar ik was was al op het vliegveld toen ik op Twitter las dat Nouri in elkaar was gezakt", zegt de middenvelder van Everton tegen Ajax Life. 'Hij ligt al een kwartier op de grond...', appte Maarten. Vlak voor het opstijgen, kwam het bericht dat Appie stabiel en buiten levensgevaar was. Dat is goed. Lekker, dacht ik."

"Ik zat in de stress en kon tijdens de vlucht nergens anders aan denken. Je kunt alleen niets doen. Ik landde en checkte meteen of er nieuws was. Een paar dagen later, kort voor een oefenwedstrijd, kwam het slechte nieuws. Vanaf toen... Ik had geen zin om te spelen en kon nergens anders aan denken. Echt niet normaal. Ik was helemaal niet blij na mijn eerste duel voor Everton. Totaal niet, ik was bedrukt. Het was echt moeilijk."

Klaassen probeert te doen wat hij kan. Het liefst had hij nu in Amsterdam geweest. "Ik heb Appie's broer gesproken, wat moet je zeggen? Ik probeer te helpen door een bericht te sturen en te laten weten dat ik meeleef, maar je kunt niet zo veel. Ik vind het lastig, ja, dat ik er niet kan zijn. Ik ben dan weg, maar op dit soort momenten wil je erbij zijn. Ik wil veel meer doen dan ik kan."