In het kort: Ajax-opponent Nice wint, weer slecht nieuws voor Koeman

In het kort: Ajax-opponent Nice wint, weer slecht nieuws voor Koeman

20-07-2017 20:30
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nice klopt Gladbach
In aanloop naar het eerste Europa League-duel met Ajax heeft Olympique Nice een moeizame oefenzege geboekt op Borussia Mönchengladbach. De nummer drie van vorig seizoen in Frankrijk won dankzij een laat doelpunt van Vincent Marcel met 1-2. Donderdag gaat Ajax eerst op bezoek bij Nice, waarna volgende week de return wacht. 

Opnieuw flinke domper voor Koeman

Opnieuw een flinke teleurstelling voor Ronald Koeman: verdediger Ramiro Funes Mori is vermoedelijk zes tot negen maanden uit de roulatie. De verdediger, die al lang kampt met knieklachten, moet opnieuw een knieoperatie ondergaan, laat de club weten. Funes Mori is de tweede Everton-speler die deze week slecht nieuws krijgt: woensdag maakte Everton bekend dat middenvelder Ross Barkley vanwege een liesblessure de competitiestart moet missen.

FC Dordrecht huurt Belgisch jeugdinternational
FC Dordrecht neemt Kino Delorge over van RC Genk. De Belgisch jeugdinternational komt voor één seizoen op huurbasis over, maakt de Jupiler League-club donderdag bekend. De negentienjarige Belg speelt op de rechtsbackpositie en heeft nog een contract tot medio 2019 bij Genk. In 2015 kwam hij bij Genk terecht, tot dusver kreeg hij geen minuten in de hoofdmacht van de club.