Geweldsincidenten rond oefenduels FC Twente: 'Zaten stadionverboden tussen'

Geweldsincidenten rond oefenduels FC Twente: 'Zaten stadionverboden tussen'

20-07-2017 15:35
43

FC Twente veroordeelt het geweld van zogenaamde fans van de club rond de oefenwedstrijden tegen Hannover 96 en Everton. Rond beide duels waren er sprake van geweldsincidenten.

Na het duel met de Engelsen vond er een vechtpartij plaats bij een café in De Lutte waar fans van FC Twente bij betrokken waren. 'Duidelijk is geworden dat hier stadionverboden tussen zaten', schrijft de club in een verklaring op de officiële website. 'De namen zijn bij de politie bekend.'

Rond Hannover-uit werden er 100 fans van FC Twente teruggestuurd omdat de Duitse politie bang was voor een confrontatie met Hannover-fans. Vervolgens kwamen er bij FC Twente meldingen van de politie van Oost-Nederland binnen van misdragingen van supporters van de club in de binnenstad van Almelo. 'Wij wachten hun onderzoek af over de precieze gebeurtenissen en de identiteit van deze personen', schrijft de club.

"De oefenwedstrijden tegen Hannover en Everton waren verder mooie voetbalavonden met goeie support voor de ploeg", zegt Erik Velderman, directeur van FC Twente. "We hebben ons best gedaan om die wedstrijden zo goed mogelijk te organiseren. Het is betreurenswaardig dat de naam van de club in verband wordt gebracht met dergelijke incidenten. FC Twente keurt geweld te allen tijde af en personen met een stadionverbod willen we niet bij FC Twente-evenementen hebben."