Oranje komt met de schrik vrij en staat met één been in kwartfinale van EK

20-07-2017 22:35
72

De Nederlandse voetbalsters hebben uitstekende zaken gedaan op het EK in eigen land. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was op Het Kasteel in de tweede groepswedstrijd met 1-0 te sterk voor Denemarken.

Sherida Spitse schoot de Oranje Leeuwinnen na twintig minuten op voorsprong in Rotterdam. De middenveldster benutte een penalty, nadat Daniëlle van de Donk was neergelegd in het strafschopgebied.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Denemarken, maar mede dankzij keepster Sari van Veenendaal hield Oranje met kunst- en vliegwerk stand. Door de nipte zege gaat Oranje, dat de openingswedstrijd tegen Noorwegen met 1-0 won, met zes punten aan de leiding in groep A. België en Denemarken volgen met drie punten.

Nederland speelt maandag in Tilburg tegen België de derde en laatste wedstrijd in groep A. Een punt volstaat in dat duel om de kwartfinale te bereiken.