Nederlander vlucht weg uit Hongarije: Eigenlijk sloeg dat nergens op

Nederlander vlucht weg uit Hongarije: "Eigenlijk sloeg dat nergens op"

21-07-2017 09:50
8

Sjoerd Overgoor is héél blij dat hij niet meer voor Szombathelyi Haladás speelt. Het Hongaarse avontuur van de middenvelder, die vorige week bij Go Ahead Eagles tekende, werd een groot debacle, vertelt hij vrijdag aan dagblad de Stentor. 

Een jaar geleden verkaste Overgoor van SC Cambuur naar Szombathelyi Haladás. Hij belandde er in een heus machtsspel tussen de trainer, technische staf en clubleiding. "Het ging alle kanten op. Het ene moment wilde de clubleiding me verkopen, dan weer verhuren. Heel wispelturig. Ik wist gewoon niet waar ik aan toe was."

Zijn contract liep nog door tot 2019. Het kan nog maanden duren voordat alles juridisch is afgewikkeld, weet hij. "Eerst trok ik het mezelf heel erg aan wat er allemaal gebeurde. Maar eigenlijk sloeg dat nergens op. Harder trainen veranderde niets aan de situatie", vertelt Overgoor. 

"De trainer had zijn eigen plan en daar paste ik niet in. Af en toe mocht ik opdraven in een bekerpotje. Werd ik links- of rechtsbuiten gezet, posities waar ik nog nooit heb gespeeld. In de rust kreeg ik dan de kritiek dat ik te veel naar binnen trok. Tja..."