Groningen-transfer eindelijk officieel: transfersom op verzoek niet bekendgemaakt

Groningen-transfer eindelijk officieel: transfersom op verzoek niet bekendgemaakt

21-07-2017 17:09
9

De kogel is door de kerk: Simon Tibbling verlaat FC Groningen voor Bröndby IF. De eredivisionist maakt de transfer, die al een tijdje in de lucht ging, op de clubsite bekend. Groningen neemt na 2,5 jaar afscheid van de 22-jarige middenvelder.

In Groningen kwam hij tot 89 officiële wedstrijden bij Groningen. Het afgelopen jaar was hij ontevreden bij de club, omdat hij minder aan spelen toekwam. Tibbling aaste vervolgens op een vertrek en heeft met het Deense Bröndby wat hij wil. Hij tekent een contract voor vijf jaar.

Groningen doet op verzoek van Bröndby geen uitspraken over de transfersom. Volgens Ekstrabladet ligt het bedrag op 500.000 euro. Tibbling neemt zaterdagmiddag, voorafgaand aan het oefenduel met Granada CF, in het Noordlease Stadion afscheid van de supporters van Groningen.

Na de winterstop van het seizoen 2014/2015 werd Tibbling overgenomen van het Zweedse Djurgardens IF en in het uitduel met Ajax van 16 januari 2015 maakte hij zijn debuut. In het seizoen 2015/2016 werd hij uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar 2016.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s