Fans vallen eigen speler aan in kleedkamer na Europa League-uitschakeling

Fans vallen eigen speler aan in kleedkamer na Europa League-uitschakeling

21-07-2017 20:40
32

Nikola Trujic, speler van de Servische club FK Vojvodina, is eerder deze maand aangevallen door supporters van zijn club. Dat gebeurde nadat Vojvodina werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League.

Op 6 juli werd de club uitgeschakeld. De heenwedstrijd werd nog met 2-1 gewonnen, maar nadat de return 2-0 in het voordeel van tegenstander MFK Ruzomberok eindigde, was de Europese droom vervlogen. Kort daarna wisten fans van Vojvodina zich op onbekende wijze toegang te verschaffen tot de kleedkamer van hun eigen ploeg. Fifpro, de internationale spelersvakbond, vraagt om sancties.

'Net na de verloren wedstrijd op 6 juli tegen MFK Ruzomberok is een groep supporters van Vojvodina erin geslaagd tot in de kleedkamer door te dringen. Daar hebben ze de speler geïntimideerd en aangevallen. Fifpro heeft vandaag in een officiële vraag aan de UEFA om een disciplinaire procedure gevraagd', aldus de Fifpro. Trujic verklaarde tegenover Servische media: "Ik werd bij mijn nek gegrepen en ik kreeg een tik tegen m'n hoofd."

De UEFA en beide clubs willen niet reageren op het incident.