Overbodig bij Feyenoord: 'In het begin speelde ik vrijwel alles. Maar...'

Overbodig bij Feyenoord: 'In het begin speelde ik vrijwel alles. Maar...'

22-07-2017 07:40
16

Simon Gustafson hoopt zich bij Roda JC verder te ontwikkelen, nadat hij bij Feyenoord niet meer aan bod kwam. De Zweedse middenvelder wordt door de landskampioen een jaar verhuurd aan de Limburgers. Hij baalt dat hij verwezen werd naar de reservebank.

"In het eerste jaar speelde ik in het begin vrijwel alles", zegt Gustafson, die ineens uit de basis verdween, in dagblad de Limburger. "Maar we kenden een zwaar seizoen en verloren veel wedstrijden. Ik raakte op een zijspoor en kwam niet meer terug in de basis. Moest het doen met een sporadische invalbeurt. Hé, ik ben 22 jaar en moet spelen. Elke week. Want alleen door het spelen van wedstrijden kan ik me verder ontwikkelen."

Gustafson benadrukt hoe belangrijk het voor hem is dat hij op zijn plek zit. "Het doel is me goed voelen, want dan presteer ik. Elke dag 100 procent geven, maar ook mens zijn. Je hersenen ontspannen. Dat komt het voetbal alleen maar ten goede."

Ondanks dat het momenteel onrustig is bij Roda, kijkt Gustafson uit naar het komende seizoen. "Ik weet van de problemen. Je leest wel eens wat. De sportieve resultaten vielen tegen en economisch gaat het niet best. Maar wat technisch directeur Harm van Veldhoven en de trainer zeiden over hun plannen, klonk positief."