Keepers snappen Van Bronckhorst-plannetje niet: 'Dan durf je geen keuze te maken'

Keepers snappen Van Bronckhorst-plannetje niet: 'Dan durf je geen keuze te maken'

22-07-2017 11:30
40

Het plan van Giovanni van Bronckhorst om met keepers te wisselen tijdens verschillende competities, kan op weinig steun rekenen van diverse oud-doelmannen van Feyenoord. Brad Jones óf Kenneth Vermeer moet het vaste gezicht onder de lat worden, zegt onder meer Henk Timmer. 

Van Bronckhorst speelt met de gedachte om Jones, dan wel Vermeer alles te laten spelen in de Eredivisie en de Champions League. Zijn concurrent mag het dan laten zien tijdens de KNVB Beker. "Je hebt gewoon een eerste en een tweede keeper. Twee eerste keepers bestaan niet. Als je zo gaat goochelen, durf je in feite niet echt een keuze te maken", zegt Timmer in gesprek met Voetbal International. 

Ook Ed de Goeij schiet het plan af. "Ik was een keeper die altijd wilde spelen. Klinkt leuk dat je altijd nog die andere wedstrijden hebt, als je niet keept in de Eredivisie. Maar doordeweeks moet je wel trainen en bereid je je voor op niks."

"Zo'n constructie is leuk in Barcelona, maar Feyenoord is een ander verhaal", voegt Pim Doesburg toe. "Ik ken ze toch, die gasten willen alles spelen." 

Van Bronckhorst gaat tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen bepalen wie nummer één wordt in De Kuip.