Feyenoord lijdt teleurstellende nederlaag in eerste serieuze testcase

22-07-2017 18:52
118

Feyenoord heeft de eerste serieuze testcase in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Het Duitse Freiburg was met 1-0 te sterk.

In het Oostenrijkse Schruns begon Feyenoord niet slecht tegen de nummer zeven van het afgelopen Bundesliga-seizoen, maar grote kansen bleven uit. De Duitsers kwamen wel tot scoren. Florian Niederlechner passeerde na zeventien minuten doelman Brad Jones en maakte de openingstreffer. De kampioen van Nederland sloeg vervolgens geen deuk in een pakje boter en sloot het trainingskamp dus af met een tegenvallende nederlaag.

Bij Feyenoord maakte aankoop Ridgeciano Haps als basisspeler zijn officieuze debuut. Hij begon als linksback aan het oefenduel en werd in de rust gewisseld voor Miquel Nelom. Tegelijkertijd kwamen Bilal Basacikoglu, Renato Tapia en Michiel Kramer in het veld voor Sofyan Amrabat, Eric Botteghin en Nicolai Jörgensen. In de slotfase werd Kevin Diks nog gewisseld voor Gustavo Hamer.

Opstelling Feyenoord:

Eerste helft: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Amrabat, Vilhena; Toornstra, Jörgensen, Boëtius.

Tweede helft: Jones; Diks, Tapia, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Vilhena, Toornstra, Bilal, Kramer, Boetius.