Van Bronckhorst hakt knoop voor JCS door: Het is geen makkelijke keuze

Van Bronckhorst hakt knoop voor JCS door: "Het is geen makkelijke keuze"

22-07-2017 21:27
31

Het is de lastigste keuze die Giovanni van Bronckhorst moet maken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen: Brad Jones of Kenneth Vermeer op doel. De Feyenoord-trainer is er nog niet uit.

''Het is geen makkelijke keuze, maar er moet er één gemaakt worden", verklaart Van Bronckhorst na de 1-0 oefennederlaag tegen SC Freiburg aan RTV Rijnmond. Tegen de Duitsers stond Jones onder de lat. Van Bronckhorst wil voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse, over vijftien dagen, de knoop hebben doorgehakt.

Van Bronckhorst wil niet te zwaar tillen aan het verlies tegen Freiburg. "Je weet dat je tegen een tegenstander moet spelen die fit is. Freiburg speelt komende week al voor de Europa League. Het verschil zag je vooral in de eerste helft", laat hij optekenen op de clubsite.

"Natuurlijk verlies je nooit graag", vervolgt Van Bronckhorst. "Wat belangrijk was voor vandaag, was om spelers fitter te maken en heel te houden. Je ziet dat sommige jongens fysiek nog stappen moeten maken. Dat geeft ook niet,. De internationals zitten pas in de tweede week. Zij moeten fysiek nog sterker worden, maar daar is de voorbereiding voor."