Koeman lyrisch over aanwinst: 'Laat elke dag zien waarom hij een van de beste is'

Koeman lyrisch over aanwinst: 'Laat elke dag zien waarom hij een van de beste is'

23-07-2017 14:48
19

Ronald Koeman is lyrisch over Wayne Rooney. De Engelsman keerde terug bij zijn grote liefde en heeft de Koeman meteen weten te overtuigen van zijn klasse. De Nederlandse manager noemt Rooney 'een van de beste spelers op zijn positie'. 

Met zijn karrevracht aan ervaring speelt Rooney niet alleen binnen maar ook buiten het veld een belangrijke rol voor de club uit Liverpool. "Dat betekent dat hij ook buiten het veld een leider is. Als ik zie hoe hij werkt en wat hij doet met de jonge spelers, is dat precies wat ik wil. Elke dag tijdens de training en tijdens de oefenwedstrijden laat hij zien waarom hij een van de beste spelers op zijn positie is", zegt Koeman op de website van Everton. 

Naast Rooney werden onder meer ook Davy Klaassen en Michael Keane binnengehaald als grote aanwinsten. "Ik ben erg blij met hoe de nieuwe spelers zich hebben gemanifesteerd", zegt Koeman. "We hebben een heel goed team. Het is voor nieuwe spelers makkelijk om naar Everton te komen. Het team bestaat uit hele open mensen, waardoor iedereen zich snel thuisvoelt."