Ajax is ook totaal geen kille club. Ik ben hier op mijn plek

"Ajax is ook totaal geen kille club. Ik ben hier op mijn plek"

23-07-2017 20:28
38

Jeugdtrainer Willem Weijs vindt Ajax helemaal geen kille club, zoals zo nu en dan wordt gezegd. De dertigjarige talentenopleider is al een tijdje in dienst in Amsterdam en heeft ook een periode bij PSV achter de rug.

"Ik had wel een gewenningsperiode nodig. Hier zijn de eisen hoger en is er meer druk", zegt Weijs tegen de Gelderlander. "De mensen zijn directer. Daarnaast maakte ik de Fluwelen Revolutie van Cruijff mee. Veel wisselingen en andere methodes waren het gevolg. Ajax is ook totaal geen kille club. Ik ben hier op mijn plek, word door iedereen gewaardeerd. Hoe ik ben en omdat ik kwaliteit lever."

Weijs had nooit gedacht dat jeugdtrainer zijn beroep zou worden. "Maar uit een voetbalkamp in San Francisco waar ik close samenwerkte met jeugdtrainers van PSV vloeide een stage voort. Die heb ik met twee handen aangegrepen. Ik vervalste zelfs mijn OV om naar Eindhoven te reizen. Ik had namelijk twee studies verneukt, een hoge studieschuld en geen diploma. Mijn familie was bezorgd, terwijl ik zelf wist ik dat het goed zou komen."

Weijs zegt dat zijn karakter uitstekend past bij de club. "Mijn opleiding stopt niet bij Ajax. Ik sta voor avontuur. Wil mijn grenzen opzoeken, diegenen die dat nooit doen komen niet verder in hun leven."