United trekt aan langste eind tegen Real: ploeg Zidane mist vier penalty's

United trekt aan langste eind tegen Real: ploeg Zidane mist vier penalty's

24-07-2017 07:18
9

Manchester United heeft zondag aan het langste eind getrokken tegen Real Madrid. Na reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord in het duel om de International Champions Cup, maar de Madrilenen maakten er een potje van tijdens de strafchoppenserie.

Beide ploegen leken met een 0-0 tussenstand halverwege de wedstrijd de kleedkamer op te zoeken, tot Anthony Martial het op zijn heupen kreeg. De Fransman speelde de defensie van Real zoek en bereidde de 0-1 voor die Jesse Lingard alleen maar binnen hoefde te tikken. Marcelo leek zijn ploeg voor de theepauze op gelijke hoogte te zetten, maar de linksback stond buitenspel.

United gaf de zege in de slotfase weg doordat Victor Lindelöf in de 88e minuut een overtreding maakte waardoor Real aan mocht leggen voor een strafschop. Die werd benut door Casemiro. Door de remise moest een penaltyserie bepalen welke ploeg er uiteindelijk met de winst vandoor ging. United nam de strafschoppen beter dan Real, ondanks dat Martial, Scott McTominay en Lindelöf misten.

Real maakte het nog gekker doordat vier spelers het net niet vonden: Mateo Kovacic, Oscar, Theo Hernández en Casemiro faalden oog in oog met David de Gea. Daardoor won United, dat donderdag nog tegen FC Barcelona speelt.