'Zwarthoed geldt als opvallend alternatief voor deal rond Juventus-doelman'

'Zwarthoed geldt als opvallend alternatief voor deal rond Juventus-doelman'

24-07-2017 08:32
3

Theo Zwarthoed vervolgt zijn carrière mogelijk in België. Zulte Waregem heeft hem op het oog, maar de oud-doelman van onder meer AZ, FC Volendam, De Graafschap en Go Ahead Eagles is niet de eerste keus.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De 34-jarige Zwarthoed concurreert nota bene met een doelman van Juventus om een rol als tweede doelman bij Zulte Waregem. De Belgische bekerwinnaar is op zoek naar een vervanger van het geblesseerde clubicoon Sammy Bossut, van wie nog niet duidelijk hoe lang hij nog uit de roulatie is.

De doelman van Juventus luistert naar de naam Nicola Leali. De 24-jarige Italiaan, die Juventus vijf jaar geleden nog 3,8 miljoen euro kostte, komt maandag naar Zulte Waregem om te onderhandelen over een huurperiode. Zulte heeft al een akkoord met Juventus.

Zulte Waregem hoopt dat de deal met Leali snel rond is, maar heeft nog een alternatief achter de hand. Zwarthoed blijft immers in beeld. De ervaren doelman zit momenteel zonder club, nadat zijn contract bij Eredivisie-degradant Go Ahead Eagles niet werd verlengd.