'Naam van Ajacied Cerny 'meer dan eens' gevallen; aanvaller komt niet'

'Naam van Ajacied Cerny 'meer dan eens' gevallen; aanvaller komt niet'

24-07-2017 19:53
16

De naam van Vaclav Cerny is meerdere malen gevallen bij PEC Zwolle. De Tsjechische aanvaller van Ajax is in een eerder stadium regelmatig geopperd als aanvallende versterking voor de club.

Dat meldt de Stentor. Dat Cerny daadwerkelijk gaat verkassen naar PEC is uitgesloten. Volgens het medium komt de buitenspeler van Ajax niet. De club heeft Cerny echter wel 'meer dan eens' voorgeschoteld gekregen.

Wedden

Meer odds

Cerny leek in het laatste seizoen van Frank de Boer bij Ajax door te breken, maar slaagde er niet in om de laatste stap te zetten. Onder opvolger Peter Bosz kwam hij helemaal weinig in het stuk voor. Cerny vindt het tijd dat hij op regelmatige basis minuten gaat maken. Het is de vraag in hoeverre de aanvaller onder Marcel Keizer voor zijn kans kan gaan. De hoofdtrainer van Ajax heeft hem niet meegenomen naar Frankrijk voor het duel in de derde voorronde van de Champions League met OGC Nice.

Overigens werd Cerny eerder al gelinkt aan een (tijdelijke) overstap naar FC Twente. Trainer René Hake zei afgelopen mei tegen TC/Tubantia: "Cerny is een uitstekende buitenspeler die je blind kunt halen, maar of hij haalbaar is? Dat weet ik niet."