'Sneijder stippelt toekomstplan uit: FC Utrecht wil meewerken'

'Sneijder stippelt toekomstplan uit: FC Utrecht wil meewerken'

24-07-2017 20:35
28

Na zijn voetbalcarrière wil Wesley Sneijder graag aan de slag als trainer. FC Utrecht wil hem die mogelijkheid bieden en mogelijk zorgt dat voor een ingang. Beide partijen staan positief tegenover een samenwerking, maar financieel zijn er nog een hoop obstakels om hem überhaupt binnen te krijgen.

De NOS vraagt zich af of Sneijder (33) de hele dag op trainingscomplex Zoudenbalch wil rondlopen, terwijl hij in deze fase van zijn carrière juist meer rust wil. Bovendien kent trainer Erik ten Hag een Duitse mentaliteit. De oefenmeester staat voor een intensieve manier van trainen.

De komst van Sneijder zou in de selectie van Utrecht voor scheve gezichten kunnen zorgen. De middenvelder vraagt zestien keer meer salaris dan het salarisplafond van Utrecht toestaat. Mochten de prestaties van de middenvelder tegenvallen, gaat dat mogelijk wrijving binnen het team veroorzaken.

De vier miljoen euro die Sneijder volgens wil gaan verdienen in Utrecht, is onbespreekbaar. De NOS weet niet of de komst van de recordinternational van het Nederlands elftal voor beide partijen zinvol is. Het kan gerealiseerd worden, mits de speler water bij de wijn doet en de investeerders die aan Utrecht verbonden zijn bijspringen.