Dolberg: Real Madrid is wel okay voor me. En Milan en Schalke zijn ook mooi

Dolberg: "Real Madrid is wel okay voor me. En Milan en Schalke zijn ook mooi"

25-07-2017 07:08
54

Kasper Dolberg kijkt uit naar de samenwerking met Klaas-Jan Huntelaar. Dit vertelt de Deense Ajax-spits in gesprek met De Telegraaf.

Dolberg vindt het geen enkel probleem om de concurrentie met Huntelaar aan te moeten gaan. "Ik zie mezelf niet als nummer één, want hij is een uitstekende, ervaren spits. De beste moet spelen. Als ik dat niet ben, word ik niet opgesteld. Dus ik zal vlijmscherp moeten zijn. Als je zo'n speler achter je hebt, word je gedwongen nóg meer uit jezelf te halen."

Wedden

Meer odds

"Het is interessant", vervolgt de Deen. "Klaas-Jan is een nice guy en ik kijk ernaar uit om met hem te mogen samenwerken. Hij is ervaren en hopelijk kan ik een beetje naar hem kijken hoe hij het in bepaalde situaties doet. Daardoor kan ik een betere spits worden." Dolberg denkt dat hij veel kan leren van Huntelaar. "Hij is een ongelooflijk goede afmaker en op de trainingen schiet hij echt elke bal tussen de palen. Maar ik let op meer dingen. Vooral op hoe hij zich in het strafschopgebied beweegt. Wanneer hij gaat, waarheen en hoe."

De Deen hoopt op een vergelijkbare carrière als die van Huntelaar. "Real Madrid is wel okay voor me. En AC Milan en Schalke zijn mooie clubs en iedereen droomt ervan om tweede en derde op het WK te worden. Maar ik kies mijn eigen weg. Als het een vergelijkbare weg wordt, ben ik blij. Vraag het me als ik 64 ben."