Maaskant was het zat: Na alles wat je hebt gedaan, word je zo maar afgedankt

Maaskant was het zat: "Na alles wat je hebt gedaan, word je zo maar afgedankt"

25-07-2017 07:33
25

Robert Maaskant is het voetbalwereldje helemaal zat en kiest zodoende voor een maatschappelijke carrière. De 48-jarige oefenmeester opent een vestiging voor Recruit A Student, een lijn voor topsporters die aan hun maatschappelijk carrière willen werken.

"Ik wilde vooral van de baantjes af", verklaart Maaskant in BN De Stem. "Dat je er op maandag nog geen benul van hebt dat je de andere dag ontslagen wordt, speelt daarbij mee. Het is de gekte van de voetballerij. Ik moet bekennen dat mijn ontslag bij NAC me echt aan het denken heeft gezet. Na alles wat je hebt gedaan, word je zo maar afgedankt."

Na zijn laatste klus als interim-trainer bij Go Ahead Eagles heeft Maaskant 'heel goed gekeken' naar wat hij wilde. Een functie als directeur of technisch directeur in het voetbal stond bovenaan zijn lijstje. "Die zijn niet langsgekomen", aldus Maaskant, die gewoon zijn andere werkzaamheden blijft doen. "Ik blijf analist bij FOX en Langs de Lijn. Ook neem ik de voetbalmakelaardij van mijn vader over."