'Viergever wil langer bij Ajax blijven; clubleiding denkt er anders over'

'Viergever wil langer bij Ajax blijven; clubleiding denkt er anders over'

25-07-2017 22:20
70

Nick Viergever wil graag langer bij Ajax blijven, maar dat is voor de clubleiding van de Amsterdammers niet aan de orde. De linksback tast vooralsnog in het duister, schrijft Ajax-watcher Freek Jansen in zijn column voor Voetbal International.

'Nick Viergever wil graag langer bij Ajax blijven, maar dat is voor de clubleiding niet aan de orde. Een transfer naar de Bundesliga zag hij door dezelfde clubleiding echter in rook opgaan', aldus Jansen. Het contract van Viergever loopt nog door tot de zomer van 2018. De linksback wil graag verlengen, maar vooralsnog is een aanbieding uitgebleven. Viergever is daardoor gaan twijfelen over het vertrouwen van Ajax.

Jansen zet zijn vraagtekens bij het huidige transferbeleid van Ajax. Met name de zoektocht naar een linksback is een hoofdpijndossier. Ajax besloot ineens om Mitchell Dijks aan zijn contract te houden. 'Dijks heeft eveneens nog een eenjarige verbintenis die niet wordt verlengd, maar ook hij moet Ajax trouw blijven. Het zorgt voor vraagtekens, voor een beeld van een club die op de transfermarkt zoekt naar het onmogelijke. En aan het einde van de rit vaak weer terug bij af is.'

'Natuurlijk is veel geld uitgeven voor een linksback een risico, en met Viergever en Sinkgraven heeft Ajax twee goede opties, maar de zwalkende houding richting Dijks geeft tevens een inkijkje in het nieuwe beleid. Was het voorheen nog óf bijtekenen óf vertrekken, spelers met een nog eenjarige verbintenis hebben nu opeens weer een andere status', aldus Jansen.