Pittig gesprek met Pastoor: 'Van de club uit snap ik het, hoe hard het ook is'

Pittig gesprek met Pastoor: 'Van de club uit snap ik het, hoe hard het ook is'

25-07-2017 23:34
5

Mart Dijkstra heeft bewust gekozen voor een transfer naar NEC, omdat hij bij Sparta niet meer aan bod kwam. In een gesprek met trainer Alex Pastoor kreeg de middenvelder te horen dat zijn prestaties onvoldoende waren.

"Hij draaide er niet omheen", zegt Dijkstra (foto links) tegen Voetbal International. "Pastoor vertelde me dat hij het eind vorig seizoen niet goed vond gaan en dat hij nu in de voorbereiding geen verbetering zag. Er zouden nog één of twee spelers voor mijn positie bijkomen. Dan ga je nadenken. Dat het eind vorig seizoen niet goed was, vond ik ook. Nu was ik met de beste bedoelingen weer gestart, het kwam hard aan."

Wedden

Meer odds

Dijkstra werd slachtoffer van het doorselecteren bij Sparta. Het beviel hem zwaar, maar nu moet de knop om. "Het viel me rauw op mijn dak toen ik te horen kreeg dat er voor mij geen plek in de basis zou zijn weggelegd. Het voelde alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. Ik voelde het niet echt aankomen, dat is toch lastig voor een speler. Maar na het gesprek voel je wel dat het de verkeerde kant op gaat. Van de club uit snap ik het, hoe hard het ook voor mij is. De club moet door, er moeten keuzes gemaakt worden. Ik ben daar het slachtoffer van."