Oranje kent tegenstander en gaat voor revanche: 'Zijn we niet vergeten'

Oranje kent tegenstander en gaat voor revanche: 'Zijn we niet vergeten'

25-07-2017 23:48
17

De Oranjevrouwen hebben nog een appeltje te schillen met Zweden, de tegenstander in de kwartfinale van het EK. Bondscoach Sarina Wiegman herinnert zich nog het duel met Zweden van oktober 2015, waarin de Olympische Spelen niet werden gehaald door een 1-1 gelijkspel.

"Dat zijn we nog niet vergeten. Maar we zijn een stuk verder dan toen, dit team heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zaterdag krijgen we weer de kans om dat aan ons publiek te laten zien", zegt ze op de site van de KNVB.

"Zweden heeft een ongelooflijk ervaren ploeg, met een paar speelsters die al tig eindtoernooien op hun naam hebben staan en die bij grote clubs in Europa voetballen. Wij moeten echt top zijn om door te komen."

Wiegman is blij dat Oranje het niet op hoeft te nemen tegen Duitsland. "Het zijn allebei topteams, maar Duitsland is net een stapje verder. Duitsland pakt de prijzen, Zweden zit er altijd tegenaan. Wat dat betreft ging mijn voorkeur daar wel naar uit. Maar dat betekent zeker niet dat we wel even makkelijk gaan winnen. We moeten weer alles geven wat we in ons hebben."