'Volgens mij wordt Smeets zelf ook doodziek van die goal tegen Ajax'

'Volgens mij wordt Smeets zelf ook doodziek van die goal tegen Ajax'

26-07-2017 07:58
36

SC Cambuur toonde zich dinsdag slagvaardig door drie nieuwe spelers te contracteren. Bryan Smeets is de meest in het oog springende naam van dit drietal.

Smeets leek De Graafschap te verruilen voor het Engelse Blackpool, maar heeft zich toch aan Cambuur verbonden. Trainer Marinus Dijkhuizen laat aan de Leeuwarder Courant weten dat hij verheugd is met zijn nieuwe aanwinst. "Hij is al best ervaren en nog altijd redelijk jong. Bryan is creatief, heeft een goede steekpass en is fysiek sterk. Dat straalt ook wel wat uit naar het publiek toe." Smeets wordt vooral herinnerd om zijn doelpunt waarmee hij Ajax van de titel afhield, maar Dijkhuizen wil hier niet op ingaan. "Volgens mij wordt hij daar zelf ook doodziek van", aldus de oefenmeester.

Ook Darren Rosheuvel en de Belg Mathias Schils kwamen naar Leeuwarden. Volgens Dijkhuizen is de komst van het drietal een belangrijke impuls voor de selectie. "Nu kunnen we weer verder bouwen. De spelers hebben zelf ook wel gemerkt dat we op trainingen aan kwaliteit hebben ingeboet ten opzichte van vorig jaar."