NEC neemt afscheid van miskoop: 'Daar meer kans op minuten dan bij ons'

NEC neemt afscheid van miskoop: 'Daar meer kans op minuten dan bij ons'

26-07-2017 10:24
4

NEC-middenvelder Stefan Mauk keert op huurbasis terug naar zijn vaderland Australië, zo hebben de Nijmegenaren bevestigd via de officiële kanalen. De 21-jarige Mauk speelt komend seizoen voor Melbourne City, de club waar hij in het verleden al vier seizoenen speelde.

Volgens technisch directeur Remco Oversier is een tijdelijk vertrek het beste voor alle partijen. "Stefan heeft bij NEC een moeilijk jaar achter de rug en gezien de huidige bezetting op de posities waar hij voor in aanmerking komt, is het nog maar de vraag hoe zich dat dit seizoen gaat ontwikkelen. Zoals elke speler heeft hij de ambitie om veel speelminuten te maken en bij Melbourne City FC heeft hij daar komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid meer kans op dan bij ons."

Mauk kwam afgelopen zomer over van Adelaide United, maar kon zijn stempel niet bepaald drukken in de Goffert. De middenvelder kwam tot slechts vijftig speelminuten verdeeld over twee Eredivisie-wedstrijden. Het contract van Mauk loopt nog door tot medio 2019.