Zorgen bij Mourinho: 'Clubs betalen 35, 45, 55 miljoen euro, zonder moeite'

Zorgen bij Mourinho: 'Clubs betalen 35, 45, 55 miljoen euro, zonder moeite'

26-07-2017 17:11
32

Manchester United-manager José Mourinho maakt zich zorgen over de transfersommen die door clubs uitgegeven worden deze zomer. De zorgen van de Portugees gaan vooral uit naar de bedragen die voor 'normale' spelers worden uitgetrokken.

Zelf gaf Mourinho vorig seizoen met Manchester United 105 miljoen euro uit aan Paul Pogba en dit jaar was het weer raak met de deal van Romelu Lukaku voor 85 miljoen euro. "Het probleem is niet wat je betaalt voor de topspelers, voor spelers zoals Pogba. Ik denk ook niet dat het probleem is dat je een bizar bedrag gaat betalen voor Neymar."

"Ik denk dat het probleem ligt bij die andere groep. Transfers als die van Pogba, daar zijn er een of twee van in een transferperiode. De andere transfers, daar zijn er honderd van. En dat is voor mij het gevaar in deze transfermarkt. Sommige clubs betalen tegenwoordig 35, 45, 55 miljoen euro, met zoveel gemak. Of clubs kopen helemaal niets meer, want ze accepteren de cijfers die nu rondgaan op de transfermarkt niet meer. Dat baart me zorgen", aldus Mourinho tegen MEN.