Franse pers onder de indruk van twee Ajacieden: 'Hij vernietigde Nice'

27-07-2017 06:00
82

De Franse pers is er niet gerust op na de eerste ontmoeting tussen OGC Nice en Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Davinson Sánchez en Donny van de Beek vielen op bij het 1-1 gelijkspel in de Allianz Riviera, blijkt uit een rondje van VoetbalPrimeur langs alle media.

Het invloedrijke L'Equipe zag een sterk Nice, dat het initiatief in de tweede helft volledig uit handen gaf. 'Alles veranderde na rust', schrijft de sportkrant. 'Ajax kwam op gelijke hoogte en slaagde erin Nice het leven zuur te maken. Het vertrouwen was weg, de nauwkeurigheid was verdwenen. Ajax nam de controle over en was meerdere keren dicht bij de winnende goal. Het wordt nog een heidens karwei in Amsterdam.'

De grote uitblinker was Van de Beek, zag France Football. De Ajacied wordt met een 7 uitgeroepen tot man van de wedstrijd. 'Zowel verdedigend als aanvallend sterk. Van de Beek was de grote man op het middenveld van Ajax, dat Nice domineerde in de tweede helft. En dan te bedenken dat hij in april pas twintig jaar werd...' Sánchez, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne krijgen ook een voldoende.

Het viel RMC vooral op dat Nice het hoge tempo niet negentig minuten kon volhouden. 'De start was goed, maar in de tweede helft viel de ploeg van trainer Lucien Favre ver terug. Balotelli moest bovendien met een blessure naar de kant en zat met een zak ijs op de bank. Vervelend. Nice moet volgende week beter voor de dag komen om kwalificatie voor de laatste voorronde af te dwingen.'

Maxi Foot geeft een 5,5 voor de boeiende wedstrijd tussen Nice en Ajax. 'Er was tempo en intensiteit, maar over het algemeen was er weinig actie. Niet vervelend om te kijken, maar ook niet spectaculair', klinkt het. Man van de wedstrijd was volgens het Franse medium Sánchez. 'De jonge Colombiaan is een rots in de branding. Hij is altijd goed gepositioneerd, wint veel duels en vernietigde de Nice-aanval voor rust.'