'We moeten Ajax niet laten voetballen, ze waren ook erg agressief'

'We moeten Ajax niet laten voetballen, ze waren ook erg agressief'

26-07-2017 23:58
37

Lucien Favre denkt dat OGC Nice een goede kans heeft op het bereiken van de play-offs van de Champions League. Woensdagavond eindigde het eerste duel van het tweeluik tegen Ajax in een 1-1 remise.

"Alles is mogelijk", begint Favre op de website van de Franse club. "We moeten minimaal één keer scoren daar. We gaan de wedstrijd goed analyseren voor volgende week. Daaruit zal onder andere blijken dat we Ajax niet moeten laten voetballen, dat is wat ze willen. Maar ze waren ook erg agressief als wij de bal hadden. We moeten dit snel verbeteren om zo gevaarlijker te worden tegen grotere tegenstanders."

Vooral na de 1-1 zag Favre zijn ploeg met vlagen matig spelen. "We waren daarna niet meer zo gedisciplineerd als in de eerste helft. We gaven teveel ruimtes weg en daardoor konden zij eenvoudig gevaarlijk worden. Het was nog niet zo goed vanavond, tegen dit zeer goede team", besluit de coach. Volgende week spelen Nice en Ajax in de Johan Cruijff Arena de return van de derde voorronde van de Champions League.