Update: Gebiedsverbod Utrecht-relschoppers: niet welkom bij duel en in centrum

Update: Gebiedsverbod Utrecht-relschoppers: niet welkom bij duel en in centrum

27-07-2017 17:10
36

FC Utrecht-supporters hebben woensdagavond de confrontatie gezocht met fans van Lech Poznan. Volgens RTV Utrecht heeft de politie 34 man opgepakt.

De arrestanten zijn volgens de politie allemaal supporter van FC Utrecht. "Deze groep FC Utrecht-supporters wilde een confrontatie uitlokken met de Poolse fans. Daarbij gebruikten ze afgebroken glaswerk en vuurwerk", aldus een woordvoerder van de politie tegen RTV Utrecht. "We hebben geen Poolse supporters aangehouden."

Wedden

Meer odds

De 34 Utrecht-fans zitten op dit moment vast. Het is de vraag of ze bij de Europa League-wedstrijd van donderdagavond, thuis tegen Lech Poznan, kunnen zijn. "Het Openbaar Ministerie bekijkt hoe lang deze groep vast blijft zitten", aldus de zegsman.

Het duel tussen Utrecht en Lech Poznan is door de politie aangemerkt als een risicowedstrijd. De gemeente verwacht dat er 1100 tot 1200 Poolse fans naar Utrecht komen. In de stad en rond het stadion is ME en extra politie op de been.

Update 17.10: De 34 FC Utrecht-fans die zich misdragen woensdagavond hebben in het centrum van Utrecht hebben een gebiedsverbod gekregen. Dat betekent dat zij niet de Europa League-wedstrijd tegen Lech Poznan mogen bezoeken, niet welkom zijn rond Stadion Galgenwaard en zich ook niet in het centrum mogen begeven. De fans worden verdacht van opruiing en verboden wapenbezit. Er is donderdag veel politie op de been om de rust te bewaren in Utrecht. "Er zijn een hoop supporters in de stad, dat proberen we in goede banen te leiden", aldus een woordvoerder tegen de NOS.